POSTURAL träning

Lider du av smärtproblematik som du inte kommer tillrätta med? Känns kroppen stel? Har du tappat förmågan till en naturlig kroppshållning? Då har du hittat rätt!
Postural Träning handlar om att hitta grundorsaken till kroniska smärtor, återkommande skador och att förbättra kroppens rörelsemönster!

Postural-/hållningsträning

Med Postural Träning balanserar vi kroppen och åtgärdar snedbelastningar genom att aktivera de viktigaste djupt liggande och oftast förbisedda musklerna som är ansvariga för att ta upp större delen av belastningen i olika situationer.
Det handlar inte om core- eller de djupa magmusklerna, utan den ännu djupare hållnings- och stabiliseringsmuskulaturen. På detta sätt kommer vi åt den verkliga grundorsaken till problemet.
Resultatet blir smärtfrihet, förbättrad rörlighet och styrka samt en ökad prestationsförmåga.

Vände mig till BraKropp för att få hjälp med kost och träning. Fick bukt med min onda höft som jag besvärats av i många år. Efter ca. 4 månader med anpassade träningsprogram enligt Optimummetoden är jag nu helt smärtfri!

//Annelie - Postural Träning 2022

Posturala hållningsmuskler sett framifrån
Posturala hållningsmuskler sett framifrån

För vem passar träningen?

Postural Träning är till för alla som har någon form av muskulär obalans, smärta eller värk i muskler/leder, problem med återkommande skador, stelhet, inskränkt rörlighet, oförmåga att nå full kapacitet inom sin idrott eller för den som vill jobba förebyggande och stärka upp kroppen från grunden för att behålla en välfungerande kropp livet ut. Träningen passar därmed ung som gammal, vältränad eller otränad!

Kostnadsfri funktionsanalys

Osäker på om Postural Träning är något för dig? Inte riktigt redo att boka in ett första besök?
Boka in en kostnadsfri 25 minuters analys för att lära dig mer om vilka obalanser du har och hur dessa kan bidra till smärtor i din kropp.

Hur går det till?

Vid första besöket går vi igenom din besvärshistorik och pratar igenom vad du vill ha hjälp med. Du bör ha fyllt i och skickat in formuläret innan du kommer.

Vi gör en grundlig funktions-/rörelseanalys för att hitta dina muskulära obalanser. Resultaten av testerna ligger till grund för eventuell behandling och det unika träningsprogram du får med dig hem.

Ditt träningsprogram består av utvalda övningar för att hjälpa din kropp tillbaka i balans, där rätt muskel gör rätt jobb.

Du tränar på egen hand hemma mellan besöken. Antal besök är individuellt och vanligtvis behövs 3 - 6 träffar med ett mellanrum på några veckor.

De två första besöken är dock de viktigaste för att komma åt de största obalanserna i kroppen och få kompenserande muskler att slappna av och få en kropp i balans.

Boka gärna in Startpaket med Postural Träning!
 

Efter ett helt liv med löpning, först efter en boll och sedan löpning vid olika distanser upp till maraton så började kroppen bli lite stel och sliten. Efter en grundlig genomgång hos BraKropp av mina styrkor och svagheter så fick jag ett första anpassat Optimumprogram.
Efter en veckas träning (ca 4 träningar) av de olika övningarna, utöver min vanliga träning bestående av 3-4 löppass och lite styrka, så var jag helt plötsligt 10 år yngre i kroppen och löpsteget! Allmänt fräsch och spänstig och den ”vanliga” stelheten i början på löppassen var borta!
Med hjälp av Optimum kunde jag även några månader senare göra en rejäl höjning av träningsmängden utan att bli skadad. Jag är helt säker på att det inte hade fungerat utan Optimumträningen! Optimum fungerar även fint att köra kortversioner av då tiden i vardagliga  livet kan vara tight. Optimum är helt klart för alla, på alla nivåer -  såväl elit som den vanliga motionären!

//Nicklas 47 år - långdistanslöpare och Postural Träningskund 2020

Olaigatan 34, Örebro   //   070-680 48 39   //   info@brakropp.se

Välkommen till BraKropp i Örebro – Träning, viktminskning, kostråd